Baehring Silver Design

Gentleman Bracelet Broad

2,500 kr inkl. moms

Nollställ
Artikelnr: Bracelet-Broad Kategori:

Mer information

BR or SP

Baehring Rough, Silversmith Polish

Wrist circumference

16 cm, 17 cm, 18 cm, 19 cm, 20 cm, 21 cm, 22 cm

Bæhring  -  Gentleman – Bracelet - Broad

För ett tag sen kom en av mina kunder, en berömd dansk skådespelare, med ett Nelson Mandela armband som var sönder. Tyvärr gick det inte att reparera. Eftersom det var ett av de första armband i en numrerad serie och en gåva från en afrikansk frihetskämpe ville min kund ha kvar en bit av armbandet med den unika signaturen. Jag skar ut markeringen och designade ett nytt armband kring detta.

Det var mycket givande att arbeta med en produkt med en sådan fantastisk historia.

Under processen kom jag fram till att jag ville designa ett armband för personligt bruk. Vilket resulterade i att armbandet numera är en del av Gentlemen serien. Armbandet finns i flera olika varianter som jag byter mellan beroende på hur jag är klädd.

Alla armbanden finns i två varianter. En där ytan bär min ’Baehring signatur’ och en med blank, klassisk dansk, silversmedsyta.

Under en 10 års period har jag utvecklat ytan ’Baehring Signatur’, den lite grova yta som har blivit signatur på mitt silverarbete, vilket är erkänt världen över.

Jag tycker mycket om denna yta då den ger produkten en unik karaktär och  är lätt att rengöra.

Jag kan också rekommendera armbandet med den blanka klassiska ytan som reflekterar den vackra varma nyansen av silver som Georg Jensen beskrev som det Skandinaviska månskenet.

Hoppas det faller Er i smaken!
Lasse Baehring